Ford Taurus Owners Welcomes You!

Jump to content

Custom Search



Welcome to Ford Taurus Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to Ford Taurus Forum, like most online communities you must register to create topics or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Ford Taurus Forum by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album and post photos. . .more!
 
Guest Message by DevFuse

Photo
- - - - -

2002 taurus 24 valve DOHC


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   bytesnooper

bytesnooper

    New Taurus Member

  • Taurus Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 04 February 2008 - 09:06 AM

I have a misfire on cylinder five PO305 ohmed out spark plug wire 9.2 ohms

changed wire, still get misfire. changed plug still get misfire.
swapped wires for cyl 1 and cyl 5 check engine lite still on
check engine light goes off and on every few days. but engine still
runs a little rough if light is on or off.


does anyone know if coil for cylinder 1 and 5 are separate coils fired at the
same time. Sapping the wires should I get misfire on 1 now if its the coil ?











Loose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free acccount.

#2 OFFLINE   fireball969

fireball969

    New Taurus Member

  • Taurus Member
  • Pip
  • 1 posts

Posted 21 April 2008 - 08:06 PM

Cylinders 2 and 5 are on the same coil. Had the same issue last year. Coil pack had a crack in it and misfire got worse when it was raining or high humidity. Had replaced the plugs first. Both cylinders 2 and 5 where worn pretty bad. How does your plugs look? Also replaced wires, cleaned injectors, and a few other items that didn't do anything. The coil packed fixed it.

#3 OFFLINE   markcross

markcross

    New Taurus Member

  • Taurus Member
  • Pip
  • 2 posts

Posted 27 December 2008 - 02:19 AM

I drive a Taurus now, but had a similar problem with a Chevy Cavalier about 2 years ago.

As stated previously by another, I also replaced coil packs and problem was solved. Cracked and wouldn't work right.

Mark in LA